Xavi Molina

Clarinet, flabiol i grup de clarinets

Xavi Molina (1967) s’inicia al món de la música als 9 anys, tocant el clarinet i la tenora en diferents bandes de música i cobles sardanístiques.

Diploma de l’I.N.C.A.N.O.P. (Institut Català de Noves Professions). Especialista en música moderna/especialitat de saxo, Llicenciat a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Títol Superior de Música Tradicional.

Es forma com a clarinetista amb músics com Manel Mañogil, Francesc Puig, Toni Rocosa i Ricard Peraire.

Al 1992 complementa la seva formació amb estudis de saxo, llenguatges musicals i combo amb Xavier Figuerola, Elado Reinós, Bill McHeary i Mario Rossy.

També es forma en harmonia moderna, arranjaments i composició amb Lluís Vergés.

Com a saxofonista participa en nombrosos seminaris de referents del gènere com Adam Kolker, Gorka Benítez;  combo amb David Berkman i Xavi Maureta; Big Band amb Dick Oatts; composició amb Guillermo Klein.

També participa en Master Class de Bebo Valdés i Michael Nyman.

Premi Excel·lència Sardanista a Xavier Molina (2013); Premi Enderrock Millor Artista de jazz 2009. Girona Jazz Project Experiència. Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya amb la cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes on hi forma part des dels 9 fins als 17 anys.

Membre fundador de la Cobla Orquestra Vila de Blanes (Blanes Orquestra) amb la què ha realitzat multitud de concerts nacionals i internacionals, actuant a Nova York i a Las Vegas (EEUU).

Ha treballat en formacions com la Cobla Orquestra Internacional Marina, l’Orquestra Els Casanoves de Perpignan, Gironsax i la Big Band Girona jazz Project (GJP) amb la qual obté el Premi Enderrock 2012. Katroi Ensemble (finalista concurs de noves propostes musicals en la Fira de Música de la Mediterrània).

Com a director de la Cobla Bisbal Jove amb projectes propis com “XX” Premi al millor disc del Foment de la Sardana 2011, Girona Panoràmica i La Iaia XXL (finalista als premis Enderrock al millor directe del 2014 i al millor disc de pop del 2014).

En l’àmbit del jazz forma part de formacions “Bullocks” i múltiples col·laboracions com a tenorista amb el bateria Santi Arisa, Club Super 3 de Televisió de Catalunya), Coblamporània, Gironsax, Km5tet, Big Band de Blanes, Selva Big Band, Girona Jazz Project Big Band, Dagoll Dagom, Egos Teatre, Coral Geriona, Les Sixters, Los Gazpacho, Sextet de tenores de Jordi Molina, Cobla de Cambra de Catalunya, Cobla Simfònica de Catalunya, Orquestra de cambra de L’Empordà, orquestrina de l’Encant. Vancouver Simphony Orchestra, Salvador Brotons, Marina Rossell, Carles Santos. Amb la GIP: Perico Sambeat, Guilllermo Klein, Jordi Rossy, Bob Mintzer, Maceo Parker, Adrià Puntí i Roque Baños amb la Cobla Bisbal Jove.