Alfredo Salcedo

Violí, cambres i orquestra empordanet

L’Alfredo és un violinista veneçolà que va iniciar els seus estudis musicals al Sistema Nacional d’Orquestres Infantils i Juvenils de Veneçuela. Als disset anys, es traslladà a Boston, Massachusetts, on va obtenir la llicenciatura en Music and Violin Performance al prestigiós Boston Conservatory. També ha estudiat sota la direcció de reconeguts músics com Irina Muresanu, Joseph Silverstein, Peter Sulski, Pamela Frank i Gustavo Dudamel, entre d’altres.
L’Alfredo ha participat en diferents festivals internacionals, com ara el Thayer Chamber Music Festival i el Killington International Music Festival. També ha estat convidat com a professor al curs d’estiu de l’Academia Latinoamericana del Violín a Veneçuela. Com a solista ha realitzat gires per bona part dels Estats Units -especialment a la costa oest-, Canadà, Islàndia i Veneçuela. Des del 2012, l’Alfredo viu a Girona i forma part de l’Orquestra de Girona, de l’Ars Quartet, del Gio Ensemble i també ha col•laborat amb la GIOrquestra.
Dedica bona part del seu temps a la docència, aplicant la metodologia apresa durant els seus anys de formació al Sistema, on ja era instructor orquestral. Actualment és professor titular de violí a l’Escola Municipal de Torroella de Montgrí i a l’Escola de Música de Palafrugell al Centre d’Estudis de Música Professional “L’Energia”.